Premium vandreruter

Premium vandreruter

Wandersiegel Premiumweg

Premium vandreruter er cirkulære eller lineære ruter, som ikke blot er udførligt afmærket, men også byder på en særlig høj oplevelsesværdi. På Premium vandreruter får du garanti for en afbalanceret og smuk vandreoplevelse. Ruterne går primært ad stier og byder på smukke udsigter og skovlandskaber, søer, moser og vandløb, gode pausesteder, kulturhistoriske vartegn og meget mere. Til sammen gør det en Premium vandrerute til en speciel nydelse.

Kvalitet før kvantitet

Vandrecertifikatet gør det muligt at måle en rutes kvalitet gennem en række kriterier, og vi tilstræber at beskrive en rutes styrker og svagheder så præcist og objektivt som muligt. Kriterierne vurderer ikke bare rutens standard, men også dens omgivelser. Vi bedømmer både det smukke og det mindre positive og gør det dermed muligt at iværksætte målrettede forbedringer, som giver en bedre oplevelse og gør ruten mere tiltrækkende.

Kriterierne justeres løbende og udvikles på basis af den årlige vandrerundersøgelse (Hiking Monitor).

Et vandrecertifikat for hele Europa

I de seneste år har ønsket om at have certificerede Premium vandreruter spredt sig fra Tyskland til nabolandene. Vandrecertifikatet har været en beskyttet betegnelse i hele Europa siden 2011, og vandreseglet er lavet på de enkelte landes sprog, herunder dansk.

Wandersiegel
Wandersiegel
Wandersiegel
sigillo qualita sentieri sicuri
Wandersiegel
wandelkeurmerk premiumroute
vandrecertifikat premium vandrerute
certificat de calitate drum excelent
hiking certificate premium trail
Wandersiegel

Vandrerens udfordringer

At stresse af og opleve natur og landskab er de vigtigste grunde til at vandre. Men hvor? Alene i Tyskland er der hundredetusinder af kilometer afmærkede vandreruter. I Danmark adskillige tusinde.

Kun en brøkdel af ruterne giver imidlertid den ønskede naturoplevelse. Flere end halvdelen af ruterne går ad grusveje og på asfalt. Mange markerede udsigtspunkter er groet til, og undervejs må man passere hovedveje og lidet charmerende bebyggelser.

Et hjælpeværktøj til vandreren

Hvordan skal man kunne finde vej og skelne mellem de gode og de mindre attraktive ruter? Her sikrer vandrecertifikatet, at vandreren får den optimale oplevelse. Har man en gang haft en god oplevelse på en Premium vandrerute, ved man, at man kan opleve et givent område fra sin bedste side ved at være en Premium vandrerute. Det tyske Vandreinstituts hjemmeside giver et overblik over alle Premium vandreruter.

En garanti for succes

Vandrecertifikatet er ikke kun nyttigt for vandreren, men også for turistbranchen. Det viser undersøgelser fra bl.a. Tyskland. Et ofte nævnt eksempel er Premium vandreruterne ”Saarland Traumschleifen”, men næste alle, der har en Premium vandrerute rapporterer om, at antallet af brugere og turister stiger mere end gennemsnittet i deres område.

Mere information


Datum: 13.07.2024
Online: https://www.vandreinstitut.dk/premium-vandreruter/certifikat/
© 2024 Tyske Vandreinstitut e.V. | Bergblick 3 | D-35043 Marburg – All rights reserved.